لایحه قصور پزشکی، زمانی از سوی بیمار تقدیم دادگاه می شود که او بتواند قصور یک پزشک را اثبات کند و بی احتیاطی و بی مبالاتی را که در انجام وظیفه پزشکی توسط او رخ داده را اثبات کند. در این مقاله قرار است نمونه رای قصور پزشکی را مورد بررسی قرار دهیم و از نحوه استفاده از وکیل قصور پزشکی سخن بگوییم .
قصور پزشکی چیست؟
همان گونه که از نامش پیداست، در قصور، پزشک هیچ گونه عمد و سونیت مجرمانه ای از رفتار خویش نداشته و تنها یک بی احتیاطی و بی مبالاتی در انجام وظیفه پزشکی موجب گردیده که به بیمار، ایراد و صدمه جسمی وارد گردد و پزشک را به محکوم به تحمل مجازاتی که پرداخت دیه و جبران خسارات بوده، کند.
چگونه باید قصور پزشکی را ثابت و خواستار مطالبه دیه شد؟
اینکه به خواسته شمای بیمار در دادسرا ترتیب اثر داده شود و بتوانید الزام پزشک به پرداخت دیه را خواستار شوید لازم است که در ابتدا شکوائیه که در برگیرنده شکایت شما مبنی بر قصور پزشکی بوده تنظیم و به همراه مدارک مستند و مستدل به دادگاه ارائه دهید تا بررسی های لازمه صورت بگیرد و اثبات شود که آیا رفتار پزشک مصداق قصور یا تقصیر پزشکی بوده یا نه. که این امر را اکثر قضات، با توجه به نظریه کارشناس پزشکی قانونی تعیین می کنند و سپس حکم به مجازات یا منع تعقیب پزشک می دهند.
نمونه حکم قصور پزشکی
خواهان.
درخواست دهنده این دعوی کیفری، بیماری است که من باب قصور و تقصیر پزشکی مورد صدمه قرار گرفته و می خواهد با اقامه دعوی به طرفیت پزشک، الزام او را به جبران خسارات بخواهد.
خوانده.
پزشکی است که با بی احتیاطی و بی مبالاتی در انجام وظیفه اش، بدون آنکه سو نیتی از انجام رفتارش داشته باشد، مرتکب قصوری شده و منجر گردیده که به بیمار آسیب و صدمه جسمی وارد گردد.
خواسته.
جبران خسارات وارده ناشی از قصور پزشکی و الزام پزشک به پرداخت خسارات و دیه
مدارک و منضمات.
برخلاف تقصیر، که رفتار ناشی از سونیت پزشک بوده و دلالت بر جرم پزشک دارد اثبات قصور پزشکی، کاری دشوار است لذا نیاز است که شخص بیمار،ادله و مدارکی مستند و مستدل که دلالت بر قصور پزشکی داشته ارائه دهد تا به خواسته وی ترتیب اثر داده شود.
متن دادخواست.
این قسمت از شکوائیه،اهمیت زیادی دارد و شمای بیمار ملزم به آن هستید که دقت کافی را در تنظیم این قسمت به عمل آوردید. تا بتوانید قاضی را به اقناع وجدانی برسانید که پزشک قصور کرده و در انجام وظیفه پزشکی، دقت کافی را به عمل نیاورده لذا باید درصدد جبران خسارات و پرداخت دیه باشد.
نمونه حکم قصور پزشکی
فرض کنید شمای بیمار جهت انجام عمل زیبایی لیزیک چشم، به پزشکی که تخصص در حرفه چشم پزشکی دارد مراجعه می کنید و تقاضا می کنید که عمل شما را انجام دهد. در حین انجام عمل لیزیک، خطا و قصوری از پزشک سر می زند و منجر می گردد که چشم شما آسیب ببیند. در اینجا این حق برای شمای بیمار بوده که بتوانید من باب آسیب وارده، شکایتی را به طرفیت پزشک مربوطه مطرح کنید و از مرجع صلاحیت دار قضایی که می تواند دادسرا انتظامی باشد یا سازمان نظام پزشکی، رسیدگی پرونده خود را خواستار شوید.
مرجع صالح به رسیدگی قصور پزشکی
در صورتی که قصور پزشکی اثبات گردد پزشک به مسئولیت و مجازاتی که در قانون به آن اشاره شده محکوم می گردد. قانون گذار مجازات پزشکی که مرتکب قصور پزشکی شده پرداخت دیه و جبران خسارات می داند. که رسیدگی به آن حسب مورد در شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشت یا دادسرای انتظامی پزشکان می باشد. این گونه که اگر میزان خسارات وارده مالی به میزانی باشد که شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به آن را داشته باشد پرونده به شورا ارجاع، در غیر این صورت پرونده جهت رسیدگی به دادسرای انتظامی پزشکان ارجاع می گردد.
وکیل قصور پزشکی
برای آنکه پرونده خود را به نتیجه برسانید و بتوانید الزام پزشک به جبران خسارات را خواستار شوید بایستی شکوائیه خود را به درستی تنظیم و آن را تقدیم دادگاه دارید در اینجا بهتر است که از مشاوره وکیل قصور پزشکی هم بی بهره نمانید و از او هم برای تنظیم شکواییه و اثبات قصور پزشک مدد بجویید تا بتوانید روند پرونده خود را به نتیجه مطلوب برسانید.
مزیت داشتن وکیل قصور پزشکی
هر چند ما در این مقاله، به نمونه حکم قصور پزشکی پرداختیم و بیان داشتیم که چگونه باید شکوائیه قصور پزشکی را تنظیم کرد و به دادگاه ارائه داد .اما باید دانست که احراز خطا و قصور یک پزشک کاری دشوار است و به سختی اثبات می گردد . فرض کنید شما حسب قصور پزشکی مورد آسیب و صدمه قرار گرفته اید و مدرکی که مثبت خطا و قصور پزشک باشد را ندارید پس قاعدتا به سختی می توانید ادعای تان را به اثبات برسانید و جرم پزشکی که، با قصور خود منجر گردیده به شما آسیب جسمی وارد شود را اثبات کنید. در اینجا بهترین راه آن است که از تجربه و تخصص وکیل متخصص و زبده ای که به قوانین و اصول پزشکی تسلط کافی داشته بهره مند شوید.
پیشنهاد مطالعه : وکیل پرونده پزشکی
نتیجه گیری
ما در این مقاله به بررسی نمونه حکم قصور پزشکی، پرداختیم و بیان داشتیم که قصور پزشکی چیست و در چه شرایطی بیمار می تواند با استناد به خطا و قصور پزشکی، جرم پزشک را ثابت و به طرفیت او اقامه دعوی کند.
پیشنهادات
ما در تیم حقوقی صدرا، در تلاشیم که بهترین خدمات حقوقی را به شما عزیزانی که درگیر مشکلاتی در راستای موضوعات مختلف حقوقی بوده اید ارائه دهیم شما می توانید جهت برخورداری از خدمات ما از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده، در تماس باشید.
برخی از سوالات متداول
۱.داشتن وکیل قصور پزشکی، چه مزیتی دارد؟
شما به کمک وکیل قصور پزشکی، می توانید جرم پزشکی که در انجام وظیفه پزشکی خود مرتکب قصور و تقصیر شده است را اثبات کنید.
۲. رسیدگی به قصور پزشکی در چه مرجعی به عمل می آید؟
رسیدگی به جرم پزشکی که مرتکب قصور شده، در دادسرای انتظامی پزشکی به عمل می آید